SEQÜÈNCIES

L'escola Toptennis està organizada seguint una seqüència adaptada a les edats dels jugadors, el seu nivell tennístic i per sexes. Tant mateix  s’ha dissenyat un esquema de jocs i competició adaptat a les edats i evolució dels nois i noies:

PAS 1 JOCS COMPETITIUS

PAS 2 MINITENNIS

PAS 3 CIRCUIT JUGUEM

PAS 4 COMPETICIÓ PER EQUIPS

PAS 5 PRE-COMPETICIÓ

PAS 6 COMPETICIÓ (EXEMPLE: TORNEIG ARCADI MANCHÓN)

JOCS COMPETITIUS I MINITENNIS

Slide 1 Slide 11 Slide 3 Slide 4 Slide 5 Slide 6 Slide 7 Slide 8 Slide 9 Slide 10 Slide 12 Slide 13 Slide 14
Example Frame

4 a 10 anys

Primera fase tennística on l’al·licient és els jocs competitius utilizant pilotes toves per facilitar l’aprenentatge, en cinc zones lúdiques. La següent fase és la de mini-tennis i aproximadament juguem set partits en cada competició i dues competicions anuals. El nen/a s’inicia en la competició de manera divertida, àgil i flexible enfrontant-se a situacions desconegudes i complexes com la por, l’angoixa... Superar aquest repte fa que l’esportista se senti protagonista, reconegut i líder.

Resultats competicions

CIRCUIT JUGUEM

Slide 1 Slide 3 Slide 2 Slide 4 Slide 5 Slide 7 Slide 8
Example Frame

8 a 11 anys

Segona fase tennística on l’exigència augmenta perquè l’etapa busca la maduració de l’esportista: estan sols a la pista de dimensions reals, menys públic i amb l'obligació de portar el tanteig del partit. Es juguen els partits a quatre jocs, es fan uns quatre partits en forma de lligueta i després un play-off per eliminatòries final. El nen/a té més formació tennística i això fa que contacti de manera més propera amb la realitat del tennis.

Resultats competicions

PRE-COMPETICIÓ

L'escola Toptennis selecciona entre tots els jugadors de les diferents catgories, aquells que per recursos tècnics  i actitud poden i volen avançar un pas més.

En aquest nivell s’organitza el treball d’una manera més personalitzada, es fa acompanyament a totes les competicions, i es comença a intrdouïr la preparació física i la preparació mental, així el psicòleg de l’ equip tècnic participa del disseny i desenvolupament del objectius bàsics d’aquest àmbit per aquesta etapa.!Les places en aquest grup són limitades, per així poder desenvolupar  un treball més intens de més hores, personalitzant els objectius i necessitats de cada jugador segons la seva etapa evolutiva.

COMPETICIÓ

En aquest àmbit, l’objectiu serà formar  jugadors/jugadores per l’Alta Competició (Ranking WTA / ATP). Això implica un treball en totes  aquelles competències que un jugador profesional necessita dominar; això inclou:

ASPECTES TÈCNICS

ASPECTES TÀCTICS

PREPARACIÓ FÍSICA ESPECÍFICA

ENTRENAMENT PSICOLÒGIC

Per aconseguir aquest objectiu, sempre caldrà dissenyar un programa especí?c per a cada jugador, i realitzar aquest treball de forma coordinada. En aquest àmbit es fa un disseny personalitzat del calendari de competicions fent un acompanyament i seguiment en tota la seqüència competitiva.!Així cada jugador tindrà un entrenador responsable de la gestió  del seu programa d’entrenament.!!També, l equip tècnic, dissenyar i desenvolupar intervencions intensives per l’Alta Competició en format stage.